Hälsocentralen i Ljustadalen fick abrupt stänga under morgonen idag på grund av en större mögelskada i lokalerna. Tills vidare är all verksamhet och personal omplacerad. Patienter härleds tills vidare till hälsocentralen i centrala Sundsvall.

Andningsproblem

Problemen började dagen innan då personalen började känna obehag som visade sig bero på att det fanns mögel i byggnaden.  En av läkarna kände besvär i luftvägarna. Problemet verkar ligga att lokalen bredvid just nu renoveras vilket har slitit upp mögel som nu färdas in i hälsocentralen via ventilationen. Detta meddelade Katrin Ek, verksamhetschef vid Ljustadalens Hälsocentral, till Sveriges Radio i morse.

Återbesök kan dröja

Idag har Katrin Ek svårt att avgöra när verksamheten kan återupptas i lokalerna då man först måste avgöra definitivt hur mycket mögel som finns i lokalerna.

Hon menar dock att det finns en väldigt liten chans att någon av patienterna har drabbats och isåfall i en väldigt liten mängd.

Sjuktaxi till stan

De patienter som tidigare använt Ljustadalens Hälsocentral får nu åka sjuktaxi för att ta sig till närmaste hälsocentral som kostar dem 80 kronor per resa. Utöver detta upphör Ljustadalens Hälsocentral den 10 september i landstingets regi men det finns inga planer att stänga tidigare på grund av mögelangreppet.

– Vi kommer att öppna så fort det är säkert att vara här igen, säger Katrin Ek.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här