Mögel i skola är uppdagat i Habo i Jönköpings län. Det rör sig troligen om både fukt och mögel och därför tvingas man helt enkelt att stänga ner skolan.

Hagabodaskolan i Habo

Skolan heter Hagabodaskolan. Det är en högstadieskola med 450 elever och stängningen gäller huvudbyggnaden. Eleverna kommer att få sin undervisning i tillfälliga lokaler tills problemen med mögel och fukt kan åtgärdas. Det är i dagsläget osäkert hur lång tid det kan röra sig om.

Okänt hur farligt det kan vara

I och med att man har hittat mögel, vill man inte ta några risker. Man vet inte om det är farligt att vistas i lokalerna, men vill inte riskera elevers och lärares hälsa. Elever och lärare har tidigare fört fram klagomål, men dessa klagomål har mest handlat om ventilation. Nu är det osäkert vilka hälsobekymmer som kommer av ventilation, fukt eller mögel.

Planer på att renovera skolan

Man har även tidigare haft det i planeringen att genomföra en större renovering av skolan. Planen var att börja om två år, men nu blir man tvingade att påbörja arbetet tidigare. Tills skolan är renoverad kommer eleverna flytta in i moduler. Planen var att de skulle vistas i modulerna etappvis, men nu måste alltså hela skolan renoveras omedelbart och man kan inte ta det i etapper som planerat.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här