Sofias änglar Kanal 5, På bilden: Mattias Särnholm, Sofia Wistam och Johnnie Krigström. Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5. Prod. år: 2014

Mikael och Kajsa Sandberg återvänder till ett hus med allvarliga fuktskador efter att dottern Olivia somnat in efter fem år av leukemi.
– Att få besök av Sofias Änglar var till en början något ovant, men jag insåg sen att det var den energikicken vi behövde för att kunna gå vidare, säger Mikael Sandberg.

Familjen Sandberg i Motala, Foto:Marcus Samuelsson
Familjen Sandberg i Motala, Foto:Marcus Samuelsson

Mikael och Kajsa Sandberg hade under dotterns sjukperiod mer eller mindre bott på sjukhuset och att återvända hem var allt annat än lätt. Yttertaket i köket hade tagit stor skada av ett läckage som pågått under flera år.

Yttertaket i köket var högsta prioritering på grund av vattenskadorna men eftersom Olivia blev sjuk fick renoveringen vänta, berättar Mikael.

Polarpumpen installerar en Airmove 1.1 hemma hos familjen Sandberg.
Polarpumpen installerar en Airmove 1.1 hemma hos familjen Sandberg.

När väl Sofias Änglar var på plats i Motala upptäcktes att läckaget var mer omfattande än man först trott. Fukten från läckaget hade resulterat i mögel.

Hela taket och köket fick rivas ut och för att driva ut den sista fukten ur taket installerade Polarpumpen en Airmove, som är en luftförflyttare, säger Mikael.

När Polarpumpen pratar med Mikael är han idag otroligt glad för hjälpen de fått, trots att det till en början kändes lite ovant att ha snickare och tv-team på plats.

Vi bodde kvar i huset samtidigt som taket och köket revs så det var några intensiva dagar, men vi insåg snabbt att den hjälpen gav oss en energikick. Att få hjälp med det allra tyngsta sporrade oss att fortsätta själva. Nu renoverar vi huset rum för rum, och för det har vi programmet och alla sponsorer att tacka, säger Mikael.

Här hittar du produkterna som användes i programmet:
Airmove 1.1
Daikin Siesta N35

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här