luftvärmepump är perfekt i fritidshuset

Luftvärmepumpen ger kyla på sommaren och värme på vintern. Den är ett perfekt komplement till exempelvis el-element eller eldning, eftersom den inte kräver ett vattenburet system. Luftvärmepumpen skyddar huset från skador med sin underhållsvärme och kan dessutom styras via mobilen. Luftvärmepumpen är perfekt i fritidshuset.

Varm sommar - barn på stranden
Varma sommardagar är det skönt att komma hem till ett svalt fritidshus.

Kyla på sommaren…

Det är härligt med värme på sommaren, men ibland blir det lite för mycket av det goda. Fritidshus har ofta lite sämre isolering än åretruntboenden och man trängs ofta fler på en mindre yta. Om solen ligger på hela dagen, blir det lätt väldigt varmt inne, och det kan vara svårt att sova gott på natten. En luft-luftvärmepump ger energisnål luftkonditionering, så du kan få ner temperaturen i fritidshuset till en behaglig temperatur.

…uppvärmning på vintern

Kall vinter - barn åker pulka
Kalla vinterdagar vill man komma hem till ett varmt fritidshus.

Besöker du fritidshuset den kallare delen av året, behöver du istället värme. Med ett knapptryck på fjärrkontrollen, växlar luftvärmepumpen från luftkonditionering till uppvärmning. Självklart är även värmen energisnål. I och med att luft-luftvärmepumpen ger luftburen uppvärmning är den ett utmärkt komplement där vattenburet uppvärmningssystem saknas, vilket är vanligt i fritidshus.

Underhållsvärme skyddar fritidshuset vintertid

Idag erbjuder de flesta luftvärmepumpar även underhållsvärme. De flesta luftvärmepumpar har ett speciellt läge för underhållsvärme, som ger ca 10 °C. Med en luftvärmepump från Daikin, kan du istället välja vilken temperatur du önskar mellan 10 och 30 °C. En lagom grundtemperatur i fritidshuset skyddar mot sönderfrusna rör, fuktskador och mögel.

Därför ska du välja SMS-styrning i fritidhuset

I fritidshuset är det praktiskt med fjärrstyrning; att via mobilen kunna styra uppvärmning och luftkonditionering oavsett var du befinner dig. Tänk att alltid komma fram till ett lagom varmt fritidshus!

I fritidshuset faller ofta valet på SMS-styrning eller GSM-styrning. Anledningen är dels att denna styrning inte kräver ett WiFi-nät, och dels att den kan skicka varningar vid strömavbrott (den drivs då med reservbatteri). Med fjärrstyrning kontrollerar du smidigt luftvärmepumpen via en app i mobilen och blir varnad om något inte står rätt till i ditt fritidshus.

Läs mer om luftvärmepumpar för värme och kyla i hus och villor

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här