Luftrenare inaktiverar coronaviruset

Resultatet från en ny studie visar att den patenterade streamer-tekniken inaktiverar hela 99,97% av coronaviruset efter bara några timmars användning. Läs mer om luftrenaren som hjälper dig rena din luft från COVID-19.

Daikin MCK55W luftrenare inaktiverar COVID-19

Streamer-tekniken vars effekt på coronaviruset har undersökts i studien återfinns bland annat i Daikins luftrenare MCK55W.

Med MCK55W får du återfuktad och renad luft till bostaden i ett och samma paket, en kombination som har visat sig vara särskilt viktig för att luftrenaren ska hålla så hög effekt som möjligt. När luftfuktigheten ligger mellan 40-60 % minskar dessutom många andra hälsobesvär som annars kan bli en direkt följd av för torr luft.

Daikins luftrenare är därmed effektiv på många områden, men kan vara en väl värd investering om du vill säkerställa ett oskadligt inomhusklimat på arbetet, i hemmet, eller i andra utrymmen där du spenderar mycket tid inomhus.

Läs mer i vår kunskapsbank:

Få optimalt inomhusklimat

Om Flash Streamer-tekniken

Flash streamer-tekniken utvecklades av Daikin redan 2004 och återfinns bland annat i deras MCK55W luftrenare. Tekniken är en form av oxidativ sönderdelning av skadliga ämnen. Den går ut på att höghastighetselektroner genereras och kombineras med molekyler i luften. När elektronerna och luftens molekyler möts, skapas nya element som har förmågan att bryta ner skadliga ämnen, som de viruspartiklar som ligger bakom det nya coronaviruset.

Om studien 

Studien är utförd av Daikin Industries Ltd och professor Shigeru Kyuwa vid Tokyo universitet. I studien testade man att bestråla viruset med hjälp av Flash Streamer-tekniken och mätte hur stor procent av viruspartiklarna som inaktiverades. Resultatet visade att redan efter 1 timmes bestrålningstid var så mycket som 93,65% av coronavirus partiklarna inaktiverade, medan hela 99,97% inaktiverades efter ytterligare 2 timmars bestrålning.

Källa:  https://www.daikin.se/sv_se/blogg/daikins-patented-streamer-technology-inactivates-more-than-99-9-percent-of-the-novel-coronavirus.html

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här