Hem Frånluftsvärmepump

  Frånluftsvärmepump

  187
  0
  Upptäck vilka frånluftsvärmepumpar som finns i Polarpumpens breda sortiment
  Upptäck vilka frånluftsvärmepumpar som finns i Polarpumpens breda sortiment
  Livslängd för olika typer av värmepump - Bergvärmepump 15-20 år - Luftvärmepump 10-15 år - Luft-vattenvärmepump 20 år - Frånluftsvärmepump 15 år
  https://www.polarpumpen.se/rad-och-kontakt/radgivning-infor-kop/Livslängd för olika typer av värmepump
  Bergvärmepump 15-20 år
  Luftvärmepump 10-15 år
  Luft-vattenvärmepump 20 år
  Frånluftsvärmepump 15 år

  Vad är en frånluftsvärmepump?

  En frånluftsvärmepump återvinner energi från ventilationsluften. Den uppvärmda rumsluften leds till värmepumpen där energin i luften återvinns och på så sätt kan värmepumpen försörja hela huset med varmvatten och värme.

  Frånluftsvärmepumpens fläkt suger ut ventilationsluft ur samtliga våtutrymmen i ditt hus, ett svagt undertryck bildas som gör att luft också från övriga rum söker sig till våtutrymmena. En frånluftsvärmepump med varvtalsreglerad kompressor kan i ett hus med golvvärme på 120 kvadratmeter spara mellan 60 – 65 % av energibehovet för varmvatten och värme.

  Frånluftsvärmepumpen återanvänder energin från inomhusluften och använder den till värme, varmvatten och ventilation. Ny uteluft dras in genom ytterväggarnas ventiler och på detta sätt blir husets alla rum ventilerade.

  Den passar dig som vill ha en prisvärd lösning för ett hus byggt 1982 eller senare och upp till ca 200 kvadratmeter. Investeringskostnaden är lägre än med bergvärme och jordvärme, men tänk på att även besparingen är betydligt mindre. En frånluftsvärmepump återanvänder alltså energi ur gammal förbrukad ventilationsluft.

  Läs vidare om att välja, köpa och äga en frånluftsvärmepump

  Läs vidare om att välja, köpa och äga en frånluftsvärmepump

  Related Poster

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här