låt luftvärmepumpen stå på om du har allergi

Idag är var femte svensk drabbad av pollenallergi vilket har ökat markant de senaste 20 åren. Som pollenallergiker eller astmatiker är det väldigt viktigt med bra inomhusluft. Lösningen till detta stavas luft-luftvärmepump!

Ett bättre klimat inomhus

En luft-luftvärmepump tar värme från luften utomhus och värmer upp luften inomhus, men luft-luftvärmepumpen fungerar också som en dammsugare av inomhusluften, vilket innebär att luften rensas på damm, pollen, kvalster, rök, kemikalier, och andra starka dofter. Detta gör att smuts som göra dig både sjuk och trött minimerar och du får en renare luft och ett bättre inomhusklimat. Det är viktigt att tänka på att en luft-luftvärmepump kräver kontinuerlig rengöring av filtret.

Renare luft med luft-luftvärmepump

En frisk och fräsch inomhusluft är extra viktigt om du är allergiker. För att hålla en bra inomhusluft låter du din luft-luftvärmepump vara igång kontinuerligt. Detta gör att luften renas från skadliga partiklar, som virus, bakterier, mögelsporer, damm och allergener såsom pollen.

Idag innehåller i princip alla luft-luftvärmepumpar mer eller mindre avancerade luftreningssystem, som gör att din inomhusluft rensas. Luftreningstekniken kommer från forskning kring nanotekniken, vilket innebär att luftreningen klarar att rena hemmet från små partiklar, som virus och bakterier.

Allergivänlig luft-luftvärmepump

En värmepump som är extra effektiv vid allergier är Daikin C50-R som erbjuder luftrening, dessutom har den en stilren och elegant design. Dakin CR renar din inomhusluft med hjälp av Daikins Flasch Streamer bryter den ned skadliga partiklar som damm, mögel, bakterier och virus.

Ämnen som är dåliga även för den som inte är allergisk. Resultatet av renare luft blir både ett bättre inomhusklimat och en skonsammare miljö att vistats i för allergiker.

Du kan få mer information om hur Daikins värmepumpar renar din inomhusluft och vilka värmepumpar som passar dina behov hos Polarpumpen.

Några tips för pollenallergiker;pollen2 Polarpumpens Energiblogg

  • Låt din luftvärmepump vara igång kontinuerligt, den renare luften från pollen.
  • Håll fönster till sovrummet stängda under perioder med mycket pollen, för att minska besvären.
  • Dammsug noga flitren i luft-luftvärmepump och luftventiler, detta håller luften och hemmet renare.
  • Byt kläder när du kommer in, då sprids inte pollen runt i bostaden som du tagit med dig utifrån.
  • För en bättre sömn, tvätta håret innan du går och lägger dig,
  • Ta det lugnt med utomhusaktivitet under björkpollensäsongen, som vanligtvis är mellan april till juni.

Inne på astma och allergilinjen kan du ladda ner pollenkalendern för att få bättre koll på när olika typer av pollen blommar.

Läs mer om luftvärmepumpar för värme och kyla i hus och villor

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här