Intervju med en expert på värmepumpar

Värmeteknik – något av det krångligare som finns. Blir det fel, så kan det bli riktigt, riktigt fel.

Mardrömsscenario och vanliga problem: Man har beställt enligt fel mått och värmepumpen passar inte. Installatör bokad. Ombokning och omköp krävs och det tar ytterligare tre månader innan du får värme.

Mardrömsscenario 2 och vanliga problem: Man tror att en luftvärmepump är en primär värmekälla som kan värma hela huset. Det kan den inte.

Vi har intervjuat en av experterna på vår säljavdelning, för att få hans bästa tips och råd när man ska köpa en ny värmepump! Förhoppningsvis kan detta hjälpa dig i framtiden också när du ska köpa ny, eller byta ut din värmepump.

fråga experten om värmepumpar
Sitt inte och undra i onödan – läs vidare.

Intervju med en expert på värmepumpar

En gedigen erfarenhet inom värmepumpar och tusentals möten med kunder över telefon – vi kan verkligen kalla honom för en expert på värmepumpar. Tillsammans med våra andra kunniga säljare, utgör han en extremt viktig del i Polarpumpens verksamhet. Som tidigare påtalat, kan det bli väldigt fel vid beställning av värmepumpar, därför ska det kännas tryggt att beställa genom oss eftersom du får den expertis och hjälp du behöver för att göra det bästa valet.

Vi frågade vår säljexpert vad det bästa rådet han vill ge dig som kund är, och på den frågan svarade han:

”Ring hellre in och prata med oss om du är osäker innan en beställning”

Han har nämligen råkat ut en del för att när en kund beställt själv via nätet, så har det ofta blivit väldigt feldimensionerat. Man vill inte hamna i de frustrerande situationerna. Fråga hellre en extra gång, ingen fråga är för dum.

På Polarpumpen har säljarna mycket att säga till om, och kan påverka kundernas val i stor grad. De flesta kunder har kanske en aning om vad de är ute efter, men inte mer än så. När vi frågar honom vad de är bestämda om när de ringer så har han egentligen två svar: de är noga med energimärkningen, och noga med att det ska vara energieffektivt. Det löser vi såklart.

Bästa rådet när man ska köpa/köpt en värmepump?

På den frågan svarar han snabbt: – Läs manualen och ha en ungefärlig uppfattning om var värmepumpen ska vara, kolla så den verkligen får plats. Han lägger till att många tror att en luftvärmepump är en supermaskin, men bara den ensam kan inte värma ett helt hus, vilket tyvärr många tror.

”70 % av all försäljning sker via telefon av en anledning, ring oss!”

I vår kunskapsbank kan du också hitta många svar på frågor du kan tänkas ha, klicka dig enkelt vidare till de artiklar inom kategorierna vi länkar till här nedan;

Vilken är den bästa luftvärmepumpen?

De lärda tvistar om vilken luftvärmepump som är den bästa, men vi känner ändå att vi litar på vår expert när han säger att han absolut hade valt en Mitsubishi Hero 2.0 luftvärmepump. Är du nyfiken på den – spana in den här! 

mitsubishi hero är säljarnas favorit
Mitsubishi Hero 2.0 – en favvo!

HERO 2.0 har ett ännu starkare luftflöde och en hög energieffektivitet, vilket ger dig en hög besparing. Luft-luftvärmepumpen har testats i minusgrader med goda resultat och klarar även extrema temperaturskillnader på ett utmärkt sätt. Den är därför ett tryggt val i nordiska klimat. Med HERO 2.0 i ditt hem får du skön värme under många kalla vinternätter. Du väljer själv vilken temperatur du önskar – steglöst mellan +10 och +31°C.

Med HERO 2.0 får du dessutom luftkonditionering i en och samma maskin. Du ställer enkelt om till AC med ett tryck på fjärrkontrollen. Vid kyldrift används samma energisnåla värmepumpsteknik och HERO 2.0 lever enkelt upp till den högsta energiklassen för AC.

HERO 2.0 har många smarta funktioner för att öka komforten i ditt hem. Värmepumpen är utrustad med en braskaminsfunktion vilket gör att den fungerar extra bra tillsammans med andra värmekällor. Aktivera cirkulationsläget på HERO 2.0 och den behagliga värmen från braskaminen eller den öppna spisen kommer att spridas jämt ut över rummet. HERO 2.0 är dessutom utrustad med dubbla luftriktare för en bättre värmespridning och kan med fördel användas i trappor för att sprida värme mellan två våningar.

Vill du ha experthjälp från Polarpumpen?

Våra kunder är det viktigaste vi har – DU är det viktigaste vi har. Ring oss för råd om värmepumpar och köphjälp, vi guidar dig så att det blir rätt.

Tel. 0770-777 600

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här