För ett halvår sedan fick hyresgästerna i Kardusen, Norrköping reda på att de inte längre fick väta ner väggarna i sina badrum. Anledningen som gavs var att bostäderna som byggdes på 90-talet är extra fukt- och mögelskadade. Nu har Hyresbostäder börjar vräka de personer som de misstänker ha brytit mot de satta regeln, trots att skadan redan är skedd.

Vräkt från fuktskadad lägenhet

För några veckor sen rapporterade Folkbladet i Norrköping om Elissavet Noussi som blev vräkt från sitt hem på Dagbergsgatan. Hyresbostäder tog beslutet att vräka Elissavet då det misstänkte att hon med vilje orsakade fukt- och vattenskador i sitt hem. Enligt Hyresbostäder skulle Elissavet ha stuckit hå¨l på en slang under diskbänken och hällt större mängder vatten över sina golv.

– Vi ser ingen naturlig orsak till att skadorna kan ha uppkommit, meddelade Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder, till Folkbladet vid den tidpunkten.

Blöt inte dina badrumsväggar

Men Elissavet Noussi’s lägenhet var inte en isolerad företeelse och nu stiger andra hyresgäster från Dagbergsgatan fram och berättar om stora problem med mögel- och fuktskadade lägenheter, och rådet från sin hyresvärd. Rossana Bade Araos, hyresgäst på Dahbergsgatan berättar för Folkbladet:

– För en tid sedan fick vi ett brev hem av Hyresbostäder där vi uppmanades att inte blöta ner väggarna i badrummet när vi duschade eftersom de inte tålde vatten. Orsaken var flera fuktskadade lägenheter i området.

Rossana berättar även att hon kände sig illa till mods över brevet.

– Jag minns känslan: får man inte duscha i sitt eget badrum? Märkligt att badrum inte tål vatten, säger hon.

Problem redan vid inflytt

Fuktskadorna och möglet drabbar inte heller bara de nuvarande boende utan också de nyinflyttade. Sara Petersson och Tobias Linderholm har bott på Dagbergsgatan i ett år nuoch har haft problem med mögel sen inflyttningsdagen.

– Vi upptäckte möglet i badrumstaket direkt, det både syntes och luktade, säger Sara Petersson.

Om fukt i badrum

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här