Om luftvärmepumpen inte svarar när du trycker på fjärrkontrollen, kan det vara svårt att veta anledningen. Du byter batterierna, och fortfarande händer ingenting. Är det då fel på fjärrkontrollen, batterierna eller värmepumpen?

Testa fjärrkontrollen med mobilkameran

Många mobilkameror ser infrarött ljus, tillskillnad från det mänskliga ögat. Det innebär att du kan titta på din fjärrkontroll med hjälp av mobilkameran och på så vis se om fjärrkontrollen fungerar. När du trycker på fjärrkontrollen, ska det lysa med infrarött ljus längst fram på fjärrkontrollen. Se bilderna nedan:

Test av fjärrkontroll
Du testar enkelt din fjärrkontroll genom att titta på fjärrkontrollen genom mobilkameran, samtidigt som du trycker på en knapp.

Hur vet jag att mobilkameran ser infrarött ljus?

Känner du dig osäker på om din mobilkamera ser infrarött ljus, kan du testa med en annan fjärrkontroll som du vet fungerar – exempelvis fjärrkontrollen till TV:n.

Vad ska du göra nu?

Om fjärrkontrollen fungerar, så har du uteslutit två av de tre alternativen – fel på fjärrkontrollen eller batterierna. Om fjärrkontrollen inte fungerar kanske det räcker med att byta batterier. Om nya batterier inte hjälper, är det fel på din fjärrkontroll och då finns det möjlighet att köpa en ny.

» Här hittar du fjärrkontroll till värmepump.

Lycka till!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här