Så tar du hand om ditt spabad

Spabad finns idag i en mängd olika storlekar och modeller. En av de första sakerna du bör tänka på innan du köper ditt spabad är hur många platser du vill ha eftersom det avgör hur du kan nyttja ditt spabad. I denna guide går vi igenom vad olika storlekar på spabad passar till för typer av tillfällen, samt andra fördelar kopplat till specifika modeller. Efter att ha läst denna guide kommer du ha med dig all information du behöver för att kunna välja rätt spabad för dig!

Här kan du läsa mer om spabad med olika antal platser.

Spabad med 2 platser

Spabad med plats för två personer är först och främst till för dig som vill ha möjlighet till avkoppling och lyxiga stunder året runt i ditt eget hem. Här kan du koppla av ensam eller tillsammans med någon du tycker om i en intim miljö i ditt eget hemma-spa. Är du ute efter välgörande och varma bubbelbad med tända ljus och lite avkopplande musik är detta badet för dig. Andra fördelar med dessa mindre spabad är att de tar mindre plats och har lägre driftkostnader.

Spabad med plats för två personer passar för dig som:

 • vill koppla av ensam eller med någon du tycker om
 • inte har så mycket plats
 • vill ha låga driftkostnader

Till våra spabad med 2 platser.

Spabad med 4 platser

Spabad med plats för fyra personer ligger i den mellanstora klassen och är ett bra alternativ för dig som vill kunna utnyttja ditt spabad på flera sätt. I ett spabad med fyra platser kan du koppla av på tu man hand samtidigt som du får tillräckligt mycket plats för att kunna umgås i en skön miljö tillsammans med ett mindre sällskap. Dessa spabad tar inte allt för mycket plats och är därför även ett bra alternativ för dig som har en mindre till mellanstor trädgård eller altan.

Spabad för fyra personer passar för dig som:

 • vill ha möjlighet att varva enskild avkoppling med umgänge tillsammans med vänner eller familj
 • har en mindre eller mellanstor trädgård eller uteplats
 • vill hålla nere kostnaderna för uppvärmning och skötsel

Till våra spabad med 4 platser. 

Spabad med 5 platser

Aningen större än de spabad som rymmer fyra personer, skapar ett spabad med plats för fem ännu större möjlighet för gemensam avkoppling och njutning. Ifall du vill säkerställa att alla sitter eller ligger bekvämt kan det vara en smart idé att välja ett spabad med fem platser ifall du vet att ni ofta kommer vara lite fler personer i badet samtidigt.

Spabad med fem platser passar för dig som:

 • vill kunna erbjuda avkoppling till fler personer samtidigt
 • har en något större uteplats eller trädgård
 • vill ha fler liggplatser

Till våra spabad med 5 platser.

Spabad med 6 platser

Den allra vanligaste storleken på spabad är den som rymmer sex personer i badet samtidigt. Dessa bad är utmärkta för dig som tycker om att bjuda över vänner eller familj och vill erbjuda avkoppling under årets alla dagar. Spabad med plats för sex personer är ett populärt val eftersom de erbjuder komfort och avkoppling för många olika tillfällen. Med ett spabad med sex platser kan du vara mer spontan eftersom du vet att du och ditt sällskap får plats även ifall ni är flera som vill bada samtidigt.

Spabad med plats för sex personer passar för dig som:

 • tycker det är trevligt att umgås tillsammans med vänner och familj i en avkopplande miljö, året runt
 • har en större uteplats eller trädgård
 • har barn som gärna bjuder över kompisar för ett varmt och mysigt bad i trädgården

Till våra spabad med 6 platser. 

Spabad med 7 platser

Spabad med plats för sju personer är också en vanlig modell och är ett populärt val bland de som vill säkerställa att alla får plats. Vet du med dig att du gärna bjuder även vänner och familj på middagar eller sammankomster och vill ha möjlighet att erbjuda det där lilla extra är dessa bad för dig. Här får alla plats att ligga eller sitta bekvämt och du får även plats för en flytande bar ifall du känner för det. Dessa modeller tar mer plats och passar därför bäst för dig som verkligen har utrymme för ditt spabad.

Spabad med sju platser passar för dig som:

 • har en stor trädgård eller uteplats
 • vill bjuda över vänner eller familj för avkoppling
 • vill kunna utnyttja ditt spabad vid de lite mer festliga tillfällena

Till våra spabad med 7 platser. 

Spabad med 10 platser

Söker du ett riktigt stort och rymligt spabad är de med plats för tio personer alternativet för dig. Dessa spabad går att använda på en rad olika sätt och vid flera tillfällen. Här kan du koppla av, ställa till med fest, motionssimma, eller bara umgås i en avkopplande miljö med ett större sällskap.

Spabad med plats för tio personer passar för dig som:

 • har en stor och rymlig trädgård eller uteplats
 • gillar att bjuda över större sällskap
 • vill kunna utnyttja ditt spabad för motionssimning

Till våra spabad med 10 platser.

Få hjälp med att hitta rätt spabad för dig

Om du vill få mer hjälp med att välja det spabad som passar för just dig kan du ta del av vår kunskapsbank där vi har samlat allt du behöver veta inför ditt köp av spabad. Vill du tala med någon av våra experter kan du enkelt nå oss på telefon på 0770-777 600 eller via mail på [email protected] vi hjälper dig mer än gärna med att hitta en lösning just för dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här