får chefen sänka värmen?

Är det kallt på arbetsplatsen? Dystra rubriker pryder tidningarnas uppslag och vi släcker alla lampor i panik, i hopp om att elräkningen inte ska ge oss en hjärtattack.

Har du sänkt värmen ännu? Eller i själva verket kanske den inte ens satts på? I vinter kanske du tänker att ”hellre frysa ihjäl än att kapitulera för dessa hutlösa elpriser!”.

Får chefen sänka värmen?

Eftersom du gjort dig ansträngningen genom att sänka värmen hemma, kan man ju hoppas att arbetsplatsen ändå tar sitt ansvar och ser till att hålla medarbetarna varma i vinter.

Har de sänkt värmen säger du? Det råder delade meningar om hur kallt det egentligen får vara på arbetsplatsen – men enligt arbetsmiljöverket ska det helst inte vara under 20 grader om man har ett någorlunda stillasittande arbete. 14 – 15 om man har ett rörligt jobb.

Motsägelsefullt kan man tycka eftersom en stor aktör på jobbmarknaden, Göteborgs stad, har valt att ge förslag på 18 grader inomhus för att säkra energibesparing. Det var det, eller nedsläckning som gällde. Hoppsan! Med andra ord, kan det bli en lång vinter om man arbetar inom Göteborgs stad.

får chefen sänka värmen?
Fryser du på jobbet?

Energisparande produkter till arbetsplatsen

Finns det inte redan en investering i energisparande produkter på arbetsplatsen, som en luftvärmepump, kan du vidarebefordra denna smarta länka till din chef kanske? Nöjda medarbetare, samtidigt som man gör en insats för miljön och sparar en slant.

Smarta tips vid kyla

Tror du att chefen går och smygsänker värmen och plockar bort termometrar? Det finns saker du kan göra själv för att kunna uthärda arbetsdagen när det är kallt om du inte vågar stå upp mot bossen.

  • Tänk på att kyla härdar och din hjärna blir skärpt, du sover också bättre.
  • Hämnas på chefen genom att ta med en elfilt till jobbet och koppla in. Bred ut den i kontorsstolen och njut av strålande värme hela dagen på företagets bekostnad.
  • Drick varma drycker, kaffe, te eller varför inte en varm choklad vid 15 kaffet?
  • Ta med ett par varma skor/tofflor, samt en varm mössa i ull som håller värmen. Fingervantar med touch-screen eller torgvantar är bra om du ska fingra på tangenter hela dagen.
  • Korta promenader utomhus – när du kommer in igen så kommer din hjärna tro att det är varmt, eftersom det är varmare än där du kom ifrån.
  • Läs på om energibesparing, kunskap är nyckeln till det mesta trots allt!
Håll dig varm med dessa tips
Det är barnsligt gott med varm choklad!

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här