pooltak

Sänkta uppvärmningskostnader, ökad säkerhet, förlängd badsäsong och mer tid över till att njuta av poolen. Fördelarna med ett pooltak är många, läs mer om varför du bör skaffa pooltäckning här!

Mer tid och pengar över till att njuta

De flesta av oss skaffar pool för att njuta av svalkande dopp under sommarens heta dagar. Poolen är en fristad och erbjuder nöje och avkoppling för familjen, vänner och bekanta. Men en pool kräver också underhåll och för att poolen ska vara skön att bada i behöver du värma upp den till en behaglig temperatur. Med ett pooltak underlättar du såväl underhållet och uppvärmningen av din pool så att du kan njuta av svalkan ännu mer.

Pooltaket värmer upp din pool

Under nätterna avdunstar värmen från poolvattnet och temperaturerna i poolen sjunker, ibland med flera grader. När du skyddar poolen med ett pooltak nattetid hindrar du värmen från att avdunsta och temperaturerna håller sig bättre. Varmare temperaturer i ditt poolvatten innebär lägre energiåtgång för att värma upp din pool vilket direkt påverkar kostnaden för din uppvärmning. Med andra ord sänker du kostnaderna för din pool genom att anlägga ett pooltak. Har du taket på när solen skiner kommer det dessutom skapas en växthuseffekt och poolen värms upp automatiskt av solens strålar. Vill du ha en energisnål pool som är bra för såväl ekonomin som för planeten är pooltak alternativet för dig.

Pooltaket håller poolen ren från smuts och regnvatten

Det är inte bara när vi badar i poolen som smuts och orenheter når poolvattnet. När poolen står otäckt trillar såväl löv som pollen och regnvatten ner i vattnet som snabbt blir förorenat och försurat. Ett smutsigt vatten innebär ökat behov för rengöring. Vill du ha en pool som håller sig så ren som möjligt på egen hand så att du slipper tillsätta onödiga mängder kemikalier är pooltäckning en mycket effektiv lösning.

Läs mer om fördelar med pooltak här.

Med ett pooltak ökar du säkerheten och slipper oroa dig

Idag är det lag på att skydda sin pool. Detta kan innebära staket eller grindar men kan också genomföras med hjälp av ett poolskydd. Allra bäst skydd är ett pooltak som står emot ifall någon skulle trilla mot poolen när du inte är där för att hålla koll. Med ett stabilt tak kan du vara säker på att ingen kommer till skada under perioder när varken du eller någon annan är i närheten av poolen. För dig med mindre barn eller som bor i ett område där det finns små barn är ett pooltak särskilt viktigt.

Få hjälp med att hitta ett pooltak som passar din pool!

Njut mer av din pool i höst

Med ett pooltak kan du alltså njuta mer av din pool tack vare lägre kostnader, mindre underhåll och ökad säkerhet. På köpet får du en mer miljövänlig pool som inte använder lika mycket kemikalier och som värmer upp sig själv under såväl soliga som mulna dagar. En ytterligare fördel som hänger ihop med pooltakets uppvärmning av poolen är att badsäsongen förlängs. När kylan börjar krypa på skyddar pooltaket från temperaturförluster och du kan bada i en varm pool längre. Köper du ett pooltak som du kan simma under kan du dessutom spendera tid i poolen även när regnet faller ner utan att bli kall eller ens märka av det.

Investera i ett pooltak och börja spara pengar redan imorgon

Vill du investera i ett pooltak så att sänkta kostnader och en renare pool blir verklighet så snart som möjligt? På Polarpumpen erbjuder vi ett brett sortiment av pooltak som hjälper dig att förenkla ditt poolliv. Ta gärna hjälp av någon av våra kunniga säljare för att hitta modellen just för dig!

Till pooltak.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här