sänk din energiförbrukning med 40 % med en luftförflyttare

Sänkta uppvärmningskostnader, jämnare temperaturer i hela huset, bättre kyleffekt och mer värme från braskaminen. Fördelarna med värmeflyttare eller luftförflyttare är många.

Luftförflyttare optimerar effekten av din luftvärmepump

För att få så bra effekt av din luftvärmepump som möjligt är placeringen av luftvärmepumpens innedel viktigt. När luftvärmepumpen sprider värme kan trånga passager, stängda rum eller flera våningsplan försvåra för värmen att ta sig fram. Många väljer att installera ytterligare en innedel för att öka effekten och sprida värmen längre, men ett annat alternativ är att använda en värmeflyttare. Luftförflyttaren arbetar genom att trycka ner den kalla luften så att den varma luften stiger. Effekten blir en förbättrad värmespridning utan att luftvärmepumpen behöver arbeta hårdare. Luftförflyttaren leder således till en ökad effekt vilket gör att du kan spara ännu mer pengar på din uppvärmning.

Läs mer:

Så får du bättre spridning av värmen med din luftvärmepump

Luftförflyttare sänker din energiförbrukning året runt

Luftvärmepumpar kan ge både värme och kyla. Om du upplever problem med att sprida värmen under de kalla månaderna kommer du troligtvis få samma problem med spridningen av kyla under sommaren. Som tur är kan du med en luftförflyttare eliminera båda problemen genom en och samma lösning! På sommaren hjälper luftförflyttaren till med att sprida kylan till fler våningsplan och till rum som befinner sig långt bort från luftvärmepumpen. Du får en jämnare temperatur i hela huset och kan på så sätt hålla din energiförbrukning så låg som möjligt under hela året.

Perfekt komplement till flervåningshus 

Upplever du problem med att få värmen från din luftvärmepump till övervåningen? Problemet, som kan vara ett resultat av sjunkande kall luft som skapar ett lock för den varma luften, kan enkelt åtgärdas med hjälp av en luftförflyttare. Genom att placera luftförflyttaren mellan våningsplanen skapas ett undertryck som förflyttar den varma luften uppåt, till övervåningen. Resultatet blir en jämnare temperatur och en energibesparing på upp till 40 %.

Luftförflyttaren förbättrar effekten av din braskamin

Kombinationen av en luftvärmepump och braskamin kan i många fall generera en stor energibesparing. Många upplever dock att värmen från braskaminen inte sprids särskilt långt, vilket dessutom kan leda till stora temperaturskillnader i huset när luftvärmepumpen sänker sin effekt på grund av den ökade värmeproduktionen från brasan. Genom att installera en luftförflyttare kan du sprida värmen från braskaminen till större delar av huset och på så sätt öka effekten från braskaminen. Resultatet blir en ännu större energibesparing och en skön och jämn uppvärmning i hela huset.

Läs mer:

Så får du upp värmen från luftvärmepumpen till övervåningen

Värmepump och eldning

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här