Helsingborgsdagbladet skrev den 6 maj om Ann Anglevågs och Kenneth Asklunds svårt mögelangripna lägenheter på Gruvgatan i Helsingborg. Från början var lägenheten en glädjekälla till Ann en dag upptäckte den stora svartmögelväggen bakom sin soffa.

Ont i halsen och täppt i näsan

Så beskriver Ann Anglevåg livet i lägenheten som har ett så svårt svartmögelangrepp att det ser ut som svart färg bakom soffan. Utöver egna besvär kan hon inte längre ha sitt barnbarn eller sin egen mamma i lägenheten då de båda har astma och reagerar starkt på mögelmängden i lägenheten. Förutom bakom soffan finns det även ett större mögelangrepp i ett hörn av vardagsrummet och vid kortändan av sängen där Ann har sin huvudkudde.

Svårt fuktskadat garage

En våning under bor grannen Kenneth Asklunds som inte har det mycket bättre med större mögelangrepp i både badrum och vardagsrum. Men för Kenneth är det värst i garage där fukten hänger tungt i luften och lukten av mögel är allt som märkts. Kenneth skulle gärna spendera mer tid i garaget och mecka med sin moped men det är omöjligt i dagsläget.

Oberörd fastighetsägare

Ann Anglevård kontaktade redan i januari sin fastighetsägare men det var inte förrän i februari som han dök upp för att titta på skadan. Svaret blev snabbt att mögel inte var något farligt och att hon inte skulle vädra det alltför mycket.

Vill ha en ersättningslägenhet

Med ett sådant svalt svar från fastighetsägaren Håkan Sjödin är Ann nu orolig att inget kommer hända, eller värre att lösningen blir ett nytt lager färg. En gång var en hantverkare på plats och sprutade något på angreppet bakom soffan, men inget har förbättrats sen det anmäldes i januari.

Ann säger nu att om lägenheten inte snart får en fullständig sanering så tänker hon kräva en ersättningslägenhet.

– Så här kan man inte bo i vårt land år 2013.

Läs mer om svartmögel

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här