När Dermot Clemenger insåg att hans gamla värmesystem gjort sitt tyckte han att det var dags att byta upp sig. Han bestämde sig för att kontakta Polarpumpen för sin utbytesinstallation och valet föll sedan på en Mitsubishi Electric luft-vattenvärmepump. Här kan du se intervjun där han berättar om sin upplevelse av installationen:

Jag valde Polarpumpen för att jag behövde någon som kunde ge mig rätt rådgivning och professionell hjälp. Hela processen med att beställa och få hjälp med installationen var superenkel.

Mitsubishi Electric Ecodan – Effektiv luft-vattenteknik, just nu på kampanj!

Dermots nya luft-vattenvärmepump är från Mitsubishi Electric. Mitsubishi Electrics har utvecklat en imponerande luft-vattenteknik, med fantastiska möjligheter till energisnål, miljövänlig och smidig uppvärmning av hus och tappvatten.

Skärmavbild 2021 10 18 kl. 13.04.27 Polarpumpens Energiblogg

Fördelar med Mitsubishi Electric luft-vattenvärmepump:

  • 5 års totalgaranti
  • Upp till 14 års trygghetsförsäkring
  • Mycket effektiv
  • Sparar pengar
  • Miljövänlig
  • Värme till husets vattenburna värmesystem
  • Värmer tappvatten
  • Billigare att installera än bergvärme
  • Lätt att installera
  • En flexibel lösning

Hur fungerar en luft-vattenvärmepump?

Med hjälp av en värmepump förflyttas värmeenergi från ett ställe till ett annat. En luft-vattenvärmepump hämtar värmeenergi från utomhusluften, komprimerar den och sprider den inomhus. Det sker via husets vattenburna system samt även som uppvärmt tappvatten (vatten i kranen). Genom att använda fysikens lagar på det här sättet kan en mindre mängd energi, som driver värmepumpen, utvinna en större mängd energi, för uppvärmning inomhus.

Vad skiljer en luft-vattenvärmepump från andra typer av pumpar?

Hos luft-vattenvärmepumpen tas energin från utomhusluften via värmepumpens utedel. Värmen sprids via byggnadens vattenburna system samt via tappvatten. Det är också vanligt att ha bergvärme eller frånluft som energikälla till ett vattenburet system. Ett system för bergvärme använder en kollektorslang och hämtar värme från berggrunden. En frånluftsvärmepump hämtar och använder byggnadens uppvärmda frånluft som energikälla. Luft-luftvärmepumpen hämtar också värmen från en utomhusdel men sprider den direkt till inomhusluften via en inhomhusdel.

Vill du ha förslag på vilken produkt som passar för just ditt hus?

Osäker på vilken värmepump som passar bäst enligt dina förutsättningar och hushållets värmebehov? Fyll i vårt offertformulär så kontaktar vi dig med passande lösningar!

Sänk din elräkning och bidra till en bättre miljö med en luft-vattenvärmepump

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här