Välj en poolvärmepump anpassad för svenskt klimat

Nu är det snart dags för poolsäsongen igen och med rätt poolvärmepump kan du njuta av ett härligt dopp i poolen, oavsett väder. Att värma upp sin pool med en poolvärmepump är mycket populärt. Men många poolvärmepumpar är tillverkade för att ge värme i medelhavsklimat, vilket dessvärre ger dålig effekt en svensk sommar.

Svenskt klimat kräver hög kvalitet på poolvärmepumpen

Pojke vid uppvärmd pool Den svenska sommaren bjuder på stora temperaturskillnader, nederbörd och ibland mycket hög luftfuktighet. Detta ställer höga krav på kvaliteten på poolvärmepumpen. Eftersom poolvärmepumpen hämtar värme från luften, sjunker pumpens effektivitet när det blir lägre temperatur utomhus. Men med en poolvärmepump som är anpassad för svenskt klimat får du en stabil värme i poolen även efter ett par regniga sommardagar.

Polarpumpen erbjuder endast poolvärmepumpar utvecklade av svenska poolvärmeexperter och anpassade för svenskt klimat. Pumparna är hållbara och består av mycket tåliga komponenter som klarar av långvarig kontakt med poolvatten. De ger dessutom gott om värme till låga driftskostnader.

Poolvärmepumpar från AquaHeat

AquaHeat håller hög kvalitet och är utvecklade just för det nordiska klimatet. AquaHeats pumpar har en låg energiförbrukning oavsett om de används under vår, sommar eller i början av hösten.

Då den svenska sommaren har en medeltemperatur på ca 15°C har AquaHeat satsat på COP-värden vid lite lägre temperaturer än 24°C, som är standard för Europa. Detta bidrar till en stor energibesparing.

Hitta poolvärmepumpar från AquaHeat hos Polarpumpen

Poolvärmepumpar från Gullberg & Jansson

Gullberg & Jansson erbjuder klimat- och energismarta poolprodukter för det nordiska klimatet. Poolvärmepumparna är framtagna av svenska poolexperter i samarbete med några av världens ledande pooltillverkare. Detta har lett fram till mycket populära poolvärmepumpar, och deras V-serie är Nordens mest sålda poolvärmepump. Polarpumpen erbjuder Gullberg & Janssons två uppföljande serier, Q-serien och X-serien.

Hitta poolvärmepumpar från Gullberg & Jansson hos Polarpumpen

Viktigt att tänka på när du väljer poolvärmepump:

  • Det bör vara hög kvalitetet på pumpens komponenter och material.
  • Pumpens verkningsgrad ska vara anpassad och optimerad för svensk vår/sommar/höst.
  • Pumpen ska kunna stå emot de stora temperaturskillnader och fukt som en svensk sommar bjuder på.

Med en poolvärmepump anpassad för svenskt klimat är det alltid lagom varmt för ett dopp i poolen och du är inte beroende av solens uppvärmning.

Läs mer om poolvärme och poolvärmepumpar

Effektiv uppvärmning av pool med poolvärmepump
Var hittar jag information om poolvärme och poolvärmepumpar?
Hur väljer jag rätt poolvärmepump till min poolstorlek?
Hur stor poolvärmepump behöver jag?
Vilken poolvärmepump ska jag välja?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här