Daikin är riktiga experter inom värmepumpar, luftkonditionering och inomhusklimat. De är en föregångare i branschen och en ledande aktör inom värmepumpsbranschen. De ligger i framkant när det gäller utveckling av kompressorer, inverterteknik och andra tekniska lösningar som revolutionerar branschen.
Daikin är riktiga experter inom värmepumpar, luftkonditionering och inomhusklimat. De är en föregångare i branschen och en ledande aktör inom värmepumpsbranschen. De ligger i framkant när det gäller utveckling av kompressorer, inverterteknik och andra tekniska lösningar som revolutionerar branschen.

Utgången modell

Daikin Ururu Sarara FTXR50 har utgått och ersatts av Daikin – Ururu Sarara 50 Luftvärmepump


Daikin Ururu Sarara – Det unika klimatsystemet!

Daikin Ururu-Sarara är för dig som vill ha det bästa på marknaden – det är en unik luft-luftvärmepump i framkant som även kallas värmepumparnas egna Rolls Royce. Förutom att vara en oerhört effektiv luft-luftvärmepump för värme och kyla har den diverse olika funktioner såsom anpassning av luftfuktigheten, avfuktning, ventilering och rening av luften. Daikin Ururu Sarara fungerar mycket bra för allergiker och är det kompakta klimatsystemet som innehåller allt du behöver, plus lite till.

Fördelar med en Daikin Ururu Sarara

 • Ett unikt klimatsystem
 • Energieffektiv genom olika energisparande tekniker.
 • Frisk luft under alla årets årstider
 • Intelligent styrning av luftfuktigheten – för en inomhusluft som gör det behagligt att andas
 • Komfortvila – anpassar temperaturen under natten för en hög besparing
 • Luftrening – extra bra för pollenallergiker
 • Användarvänlig styrning
 • Hela åtta års kompressorgaranti!

Ett unikt klimatsystem

Daikin Ururu Sarara är så mycket mer än en värmepump. Den är ett helt klimatsystem. Den ger ditt hem en hög komfort och en ren och fräsch luft inomhus som även passar allergikern. Daikin Ururu Sarara med sina unika egenskaper kan nämligen befukta, avfukta, ventilera och rena ditt hem. Samtidigt som den kan både värma ditt hem under vinterhalvåret och kyla ner ditt hem under sommarhalvåret.

Frisk luft under hela året

Daikin Ururu Sarara har en stilren design som lätt smälter in i omgivningen.
Daikin Ururu Sarara har en stilren design som lätt smälter in i omgivningen.

Ururu är japanska för luftbefuktning, något som Daikin har valt att ta tillvara på i sin luft-luftvärmepump. Daikins Ururu Sarara är den första värmepumpen i världen som fuktar och avfuktar luften utan en extern vattenkälla. Ururu-Sarara är nämligen utvecklad för att kunna styra luftfuktigheten i ditt hem. Detta eftersom temperaturen inte kan påverka huruvida luften är fuktig eller ej, men det kan Daikin Ururu Sarara. I och med att den inte har någon extern vattentank, som de flesta traditionella luftfuktarna, är Ururu Sarara inte heller i behov av någon krånglig och tidkrävande rengöring. Det räcker med den normala skötseln av en luft-luftvärmepump.

Ururu – luftfuktning

Om luften i ditt hem är för torr kan det leda till torr hud och halsont. Är den däremot fuktig, blir det klibbigt och ibland svårt att andas. Daikin Ururu Sarara tar in precis den mängd fukt som behövs för en balans i ditt hem, för att temperaturen ska vara behaglig och det ska kännas bra.

Med Ururu luftfuktning kan du anpassa rummets luftfuktighet efter dina önskemål. Är det så att rumstemperaturen sjunker aktiveras en lätt uppvärmning för en fortsatt bra luftfuktning.

Sarara – avfuktning

Avfuktningssystemet, Sarara, används främst under sommarhalvåret då det är fuktigare än under vinterhalvåret. Systemet avlägsnar effektivt och automatiskt överskottet av fukt som finns i ditt hem under sommaren, utan att den förändrar temperaturen.

Med Sarara luftavfuktning sänker du luftfuktigheten utan att sänka rumstemperaturen. Detta innebär att luft-luftvärmepumpen kompletteringsvärmer luften.

Funktionen Sarara förhindrar även för mycket kylning av rummet – blir det för varmt reducerar värmepumpen luftfuktigheten genom att sänka temperaturen.

Ventilation och luftrening

Daikin Ururu Sarara fungerar även som en ventilation och luftrening. Luft-luftvärmepumpen. Daikin Ururu Sarara har en så hög ventilationskapacitet att den kan fylla ett rum större än 26m² med frisk luft på mindre än två timmar. Detta lämpar sig mycket bra för allergiker eller för någon som spenderar mycket tid hemma. Du får frisk luft i ditt hem utan att vädra och du får in luften i önskad temperatur – detta utan någon som helst värmeförlust.

Renar luften

Ururu Sarara använder precis som många andra luft-luftvärmepumpar filter för att rena luften när den passerar genom värmepumpen. Daikin Ururu Sarara har ett fotokatalytiskt luftrenande filter och ett luftintagsfilter med mycket bra absorberingsförmåga. Detta tillsammans med den renande joniseringen minskar lukter och virus. Den rengör även luften i rummet från damm, pollen och obehagliga dofter.

Komfortvila

Funktionen komfortvila är ytterligare en smart funktion som underlättar vardagen. Daikin Ururu Sarara kan under natten, efter inställning, sänka den inställda temperaturen med 2°C under 3 timmar. För ett behagligt klimat på morgonen ökar den temperaturen 1°C en timma före inställd tid.

Ytterligare fördelar med unika Daikin Ururu Sarara

 • Ger det perfekta klimatet med både befuktning och avfuktning.
 • Ett fantastiskt COP-värde, även vid minusgrader.
 • Automatisk återstart vid strömavbrott.
 • Den för Daikin unika swingkompressorn har få rörliga delar vilket ger bättre effekt och ökad livslängd
 • Passar oerhört bra för allergikern!

daikin-ururu-sarara

Teknisk Information

Generellt
ProdukttypLuft-luftvärmepump
MärkeDaikin
FunktionerBäst luftrening
Garanti5 års Totalgaranti och 8 års Kompressorgaranti (varav 3 år av Kompressorgarantin ges direkt via Polarpumpen). (Gäller privatkunder, och under förutsättning att garanti registreras på www.daikingaranti.se, efter installation. Annars 3 års materialgaranti.)
Värme
Kvadratmeter (Max.)
180
Kvadratmeter (Min.)
25
Kapacitet (Max.)
kW6.2
Kapacitet (Nom.)
kW6
Kapacitet (Min.)
kW1.3
Totalförbrukning (Max. / Nom. / Min.)
kW– / 1.51 / –
Arbetsområde utomhustemperatur (kallast / varmast)
°C(-20 / – )
Energimärkning värme
A+
Kyla
Kvadratmeter (Max.)
80
Kvadratmeter (Min.)
30
Kapacitet (Max.)
kW5.5
Kapacitet (Nom.)
kW5
Kapacitet (Min.)
kW1.55
Totalförbrukning (Max. / Nom. / Min.)
kW– / 1.46 / –
Energimärkning kyla
A
SEER
5.22
EER
3,42
Utomhusdel
ModellFTXR50E
Viktkg48
LjudtrycksnivådB(a)50
Inomhusdel
ModellRXR50E
Viktkg14
LjudtrycksnivådB(a)44 / 38 / 31 / 28
El
StrömförsörjningØ, V, Hz1-fas, 230, 50
Rekommenderad säkringA16
Köldmedium
Köldmedium typ
R410A
Köldmediemängd
g1400
Köldmedierör (Max / Min)
m– / 10 / –
Till Tekniker
Anslutning köldmedierör (gas, vätska)tum3/8 | 1/4

Utgången modell

Daikin Ururu Sarara FTXR50 har utgått och ersatts av Daikin – Ururu Sarara 50 Luftvärmepump

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här