Polarpumpens blogg om energi, uppvärmning och värmepumpar header
Polarpumpens blogg om energi, uppvärmning och värmepumpar

Fukt i krypgrunden kan orsaka allvarliga skador på ditt hus, som blir dyra att åtgärda. Fukt kan också ge upphov till mögel, som ger problem med hälsan. Kontrollera krypgrunden under sommarhalvåret, för att säkerställa ett sunt inomhusklimat och ett friskt hus.

Krypgrunden är utsatt på sommaren

kondensRisken för fuktproblem är störst i krypgrunden under sommarhalvåret (och på vinden under vinterhalvåret). Krypgrunden kyls nämligen ned av marken, som håller en betydligt lägre temperatur än utomhusluften under sommaren. Varm luft, letar sig in i krypgrunden och kyls ned. Kall luft kan inte innehålla lika mycket fukt som varm luft, och kondens bildas.

Kontrollera krypgrunden under sommaren

Genom att upptäcka fuktproblem i ett tidigt skede, blir åtgärderna både billigare och enklare. Under sommarhalvåret bör man hålla sin krypgrund under uppsikt, och gärna utföra en fuktmätning. Om man upptäcker att det är fuktigt i krypgrunden, kan man enkelt åtgärda detta med hjälp av en fuktmätare.

Avfuktaren Trygghetsvakten Krypgrund

Hos oss hittar du Trygghetsvakten Krypgrund. Det är en mycket energieffektiv avfuktare, som mäter en rad olika faktorer, och på så vis kan utföra åtgärder, när det verkligen behövs.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här