Snart är hösten här. Visst är det lite kvar av sommaren, men det är dags att börja planera inför hösten och vintern som kommer. Detta gäller även din luftvärmepump.

Varför ska jag serva min värmepump?

En luft/luftvärmepumps effekt minskar med 20-30 % på ett par år. Detta för att smuts letar sig in i värmepumpen. En service åtgärdar problemet och din luftvärmepump blir som ny igen. Det är svårt att rengöra en värmepump på djupet om man inte är ett proffs. Dessutom ser serviceteknikern till att kontrollera att din luftvärmepump verkligen fungerar som den ska. Du kan känna dig trygg med att värmepumpen fortsätter att generera en hög besparing.

» Beställ service här

Fujitsu Nocria
Din luftvärmepump blir som ny med service

En servad värmepump får längre livslängd

Inte nog med att en servad värmepump ger en större besparing, en servad värmepump får dessutom en längre livslängd. Smuts kan skada värmepumpens känsliga komponenter och leder till ökat slitage. En ren värmepump mår bättre och lever längre. Du kan alltså få ut mer av din luftvärmepump med service.

Luktar värmepumpen unket?

Tycker du att din värmepump luktar unket? Då är det verkligen dags för service. Unken lukt från värmepumpen är ett tecken på att det finns fuktigt damm inne i värmepumpen. I värsta fall kan fuktigt damm leda till att det bildas mögel. Mögel, som effektivt sprids i huset, av luftvärmepumpens fläktar. Luktar det unket? – då är det hög tid att beställa service.

Varför ska jag beställa service just nu?

Det är vanligen samma personer, som arbetar med service av värmepumpar, som med installationer. Snart drar högsäsongen igång och serviceteknikerna är fullbokade, då kan du tvingas vänta länge innan serviceteknikern har tid att komma hem till dig. Under tiden sjunker temperaturen och du förlorar pengar.

Dessutom är det skönt att veta att man har en fräsch, nyservad och effektiv luftvärmepump inför den kommande vintern.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här