Vad gör du om du är missnöjd med din frånluftsvärmepump? - Konstruerar en egen. Så tänkte i alla fall ComfortZones grundare och 2003 skapades den första frånluftsvärmepumpen.
Vad gör du om du är missnöjd med din frånluftsvärmepump? - Konstruerar en egen. Så tänkte i alla fall ComfortZones grundare och 2003 skapades den första frånluftsvärmepumpen.

Utgången modell

ComfortZone Excellence 50 har utgått och ersatts av ComfortZone Excellence RX50 


Comfortzone EX50 – en unik och användarvänlig frånluftsvärmepump

Här på Polarpumpen hittar du ComfortZones senaste frånluftsvärmepumpar Excellence. Den svenktillverkade serien av frånluftsvärmepumpar garanterar en lång livslängd och en säker drift.

ComfortZones Excellence frånluftsvärmepumpar:

 • Har en inverterstyrd kompressor – jobbar aldrig mer än vad den behöver
 • Framtagna för både små hus och stora villor
 • Elektronisk expansionsventil som styr kylkretsen på ett noggrannare sätt
 • Har krav på en lång livslängd
 • En av marknadens snyggaste frånluftsvärmepumpar, med prisbelönt design
 • Legionellasäkrade då tanken extravärms en gång per vecka
 • Klarar av dagens byggregler
 • Bäst energibesparing bland frånluftsvärmepumpar

Ny serie anpassad efter kunden

ComfortZones nya serie Excellence är framtagen med kundens bästa i fokus. Produkten har en hög effektivitet tack vare kvalificerade flödesberäkningar av varmvattenflödet och luftflödet, samt en kraftfullare kompressor

ComfortZone Excellence 50 är frånluftsvärmepumpen för dig som har ett hus på 120-180kvm. Excellence 50 är en av ComfortZones högre modeller och kräver en takhöjd på 235 cm. De högre modellerna har en inbyggd tank till skillnad från ComfortZones lägre modeller.

Jämn temperatur med inverterstyrning

Inverterstyrd kompressor har blivit standard i frånluftsvärmepump, så även i ComfortZone. Med en inverterstyrd kompressor håller ditt hem en jämnare temperatur. Med ComfortZone Excellence får du en steglös temperatur vilket innebär att pumpen höjer eller sänker temperaturen själv, för att alltid sträva efter ett så jämnt inomhusklimat som möjligt.

Enkelt & användarvänligt gränssnitt

comfortzone-anvandargranssnitt
ComfortZones användargränssnitt

ComfortZone har lagt mycket tid på att få fram ett självförklarande och enkelt användargränssnitt. Gränssnittet är utformat med tydliga symboler och möjlighet till att finjustera värmekurvan på ett begripligt sätt. Du kan dessutom se en grafisk presentation av dina besparingar och statistik för värmeproduktion, varmvattenproduktion, elpatrontillskott, kompressorns drifttid samt inomhustemperatur.

Bäst energibesparing bland frånluftsvärmepumpar

Ett av målen med Excellence-serien var en högre verkningsgrad och mer energibesparing. Pumpen har en inbyggd dator som analyserar luftflödet i detalj och en elektronisk expansionsventilation som ger extra effektivitetshöjning. Excellence-serien ger bäst energibesparing bland frånluftsvärmepumpar. Byter du från en äldre frånluftsvärmepump till en ny kan du spara upp till 30-50% av dina uppvärmningskostnader.

Tystgående

ComfortZone Excellence serien är designad för låta så lite som möjligt. Serien har en kompressor med tyst gång och en högeffektiv ljudhuv runt kompressorn. Det finns även massiv vibrationsdämpning och oväntade ljudeffekter kan dämpas från displayen.

Prisbelönt design

Serien ComfortZone Excellence har tilldelats priser för sin omtyckta design. Serien fick designpriset Design S hedersomnämning, som delas ut av föreningen Svensk Form, med motiveringen; 

Med ett lättillgängligt, intuitivt gränssnitt bjuder displayen in till samtal med brukaren. Det visuella skalet signalerar avskalad teknologi och skapar köplust. Design med mervärden för en bred konsumentgrupp, utan att skrika tidlöshet. Ledmotivet för arbetet har varit att utveckla en estetiskt tilltalande värmepump med en genomarbetad ergonomi och en förenklad hantering.

Designad för både stora och små hus

Det finns en frånluftsvärmepump för alla i Excellence-serien. De lågbyggda modellerna är på 160 cm och passar dig med låg takhöjd. Du kan även använda de lägre modellerna om du vill vara mer miljövänlig och koppla in en solslinga. De högre modellerna är på 210 cm med inbyggd tank.

Kontrollera frånluftsvärmepumpen från mobilen med ComfortZone Online!

Med tillbehöret ComfortZone Online kan du sköta frånluftsvärmepumpen enkelt och bekvämt från soffan eller när du är på resa. ComfortZone Online är enkelt att installera i din värmepump och du kan sedan koppla upp frånluftsvärmepumpen till husets WiFi och styra den via en app i mobilen, surfplattan eller datorn. Appen är gratis och du får tillgång till alla funktioner som finns i användarmenyerna på pumpen.

Trygghet via hemförsäkringen

För Comfortzones frånluftsvärmepumpar lämnar vi 2 års totalgaranti. Dessutom har du som privatperson 4 års garanti genom din hemförsäkring (juridisk person: 3 år). Efter detta kan du förnya 1 år i taget hos ditt försäkringsbolag.

Fler fördelar

 • Ljudnivå 47-50 dB
 • Användarvänlig
 • Prisbelönt design
 • Smart ventilationssystem

comfortzone-ex35-50-65-65l

Teknisk Information

Generellt
Garanti2 års totalgaranti. Dessutom har du som privatperson 4 års garanti genom din hemförsäkring. Efter detta kan du förnya 1 år i taget hos ditt försäkringsbolag. [Allt under förutsättning att installation köps av Polarpumpen. Annars 2 års materialgaranti.]
MärkeComfortZone
ProdukttypFrånluftsvärmepump
Värme
Kapacitet (Max.)
kW11
Kapacitet / tillförd effekt (+20°C i luften, +35°C utgående vatten)
4,8/1,2
Extra information
Avgiven effekt/Tillförd effekt vid 20(12)/50 °CkW4,8/1,6
Vatten till värmesystemet
Utgående vattentemperatur (Max. / Min.)
°C50 – 60 / -*
Vattencirkulation (Max. / Nom. / Min.)l/min26.67
Extra information*ställbart
Tappvatten
Varmvattenberedare volym
l210
Varmvattenkapacitetl/h300
Temperatur varmvatten (Max.)°C60
Enhet
ModellComfortZone EX50
Viktkg210
Dimensioner höjdmm2100
Dimensioner breddmm600
Dimensioner djupmm650
Reshöjdmm2200
El
StrömförsörjningØ, V, Hz3-fas, 400, 50
Rekommenderad säkringA16
Elpatron
kW6*
Extra information el*Ställbar, för att kunna anpassas efter de svenska byggreglerna för nybyggda hus.
Ventilation
Luftflödel/s41.66 – 66.67
Köldmedium
Köldmedium typ
R410A
Köldmediemängd
g1250
Till Tekniker
Anslutning ventilation [mm]mm125 / 160
Extra informationAvluftningen bör tilläggsisoleras. Ingår ej i standardinstallation.

 


Utgången modell

ComfortZone Excellence 50 har utgått och ersatts av ComfortZone Excellence RX50 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här