tänka på vid köp av spabad

Med ett spabad kan du njuta av lyxig avkoppling på hemmaplan. Innan du tar steget till att göra varma och njutningsfulla bad till en självklar del av din vardag finns det dock några saker du bör tänka på. Vi går igenom dem här.

Vad är det du vill få ut av ditt spabad?

Idag finns det spabad i många olika modeller och storlekar och priset för ett spabad varierar därför kraftigt. Det första du bör fundera på är därför vad du vill få ut av ditt spabad eftersom svaret på den frågan kommer påverka vilken modell du bör köpa. Är du ute efter privat avkoppling på tu man hand, eller söker du en plats för sociala sammankomster och umgänge? Fundera på vad det är för typ av stunder du vill skapa i ditt spabad och hur många personer du vill att badet ska rymma, läs mer om det här:

Antal platser.

Vad har du för budget?

Nästa steg är att hitta ett spabad som passar din idé och din budget. Allra mest ekonomiskt är ett uppblåsbart spa som låter dig gå upp i storlek och utrymme utan att du behöver betala lika mycket som för ett klassiskt spabad. Är du osäker på vad det finns för olika modeller av spabad kan du läsa mer här:

Vilket ska jag köpa?

Placering av spabad

Innan du köper ditt spabad bör du även fundera på vart du ska placera det. Det går att placera badet såväl inomhus som utomhus och du kan välja att ställa det direkt på marken eller att gräva ner det i altanen. Vart passar badet bäst i din tomt eller i ditt hem? Beroende på vart du placerar ditt bad kan du behöva göra lite kompletterande åtgärder för att allting ska gå rätt till. Läs mer om hur du kan placera ditt spabad här och vad du eventuellt behöver göra för markarbete inför ditt köp:

Placering
Förbereda underlag

Vill du ha några tillbehör eller extra funktioner?

Innan du bestämmer dig för vilket spabad du ska köpa bör du även fundera på om du vill att det ska vara utrustad med några särskilda funktioner som WiFi eller ljusterapi. Till många modeller kan du köpa tillbehör som förstärker upplevelsen ytterligare. Ett exempel är en flytande bar som låter dig bjuda ditt sällskap på något gott och svalt att dricka medan ni njuter av ett avkopplande bad.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här